p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Federació Estatal de Secularitzats al Congrés dels Diputats

CIL | 22 Febrer, 2006 11:14 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Representants de la Federació Estatal de Secularitzats es fan presents al Congrés dels Diputats.
Hi mantenen una reunió ben fructífera amb portaveus de diversos grups parlamentaris.

Motiu?
Intentar donar una resposta mínimament satisfactòria, que doni una solució definitiva, a la problemàtica que comporta la jubilació d’un col•lectiu tan ampli com el que representen les 10.000 persones secularitzades que s’estimen existents a l’estat espanyol.


Representants de la FES davant del Congrés dels Diputats
(Foto: Picalsud)

La reunió, que es perllonga durant dues hores seguides, es duu a terme a la Sala Acuña, situada a l’espai assignat al grup parlamentari Convergència Unió de la Carrera de San Jerónimo, a Madrid, dimarts dia 21 de febrer de 2006.

Per part de la representació parlamentària hi són presents 6 membres:
Carles Campuzano i Canadés, diputat per Barcelona adscrit al Grup Parlamentari Català (CIU);
María Eugenia Martín Mendizábal, diputada per Àlaba, del Grup Parlamentari Popular (PP);
Isabel López i Chamosa, diputada per Barcelona, del Grup Parlamentari Socialista (PSC);
Carlos Casimiro Salvador Armendáriz, diputat per Navarra, del Grup Parlamentari Popular (UPN-PP);
Olaya Fernández Dávila diputada del Grup Mixt (BNG);
Uxue Barkos, diputada del Grup Mixt (Nafarroa Bay)

Representant la Federació Estatal de Secularitzats hi assisteixen també 6 membres:
Josep M. Beny, en representació d’entitats de Catalunya;
Pere Barceló i Barceló, en representació d’entitats de Balears;
Antonio Alonso, en representació d’entitats de Madrid;
Santiago Sayans Leal, en representació d’entitats de Galícia;
Ángel Oliver, en representació d’entitats de Navarra;
Cecili Buele i Ramis, en representació d’entitats de Balears.

Un cop exposada la problemàtica que es pretén resoldre, s’informa de les múltiples i complexes gestions que s’han fet fins ara en àmbits diversos:
davant la Direcció General d’Assumptes Religiosos, que depèn orgànicament del Ministeri de Justícia; la Tresoreria General de la Seguretat Social; la Conferència Episcopal Espanyola; les diverses entitats que agrupen nombrosos col•lectius de sacerdots, religiosos i religioses que s’han secularitzat, etc.

La finalitat d’aquesta trobada, entre representants d’entitats i de grups parlamentaris al Congrés dels Diputats, és convidar-hi a fer la darrera passa, la passa definitiva, la que solucioni d’una vegada per totes el finançament just que correspon a una operació encaminada a implantar una jubilació digna per a aquest ampli col•lectiu de persones.

S’hi proposa la presentació conjunta d’una Proposició no de Llei que doni mandat al govern perquè estableixi una negociació efectiva que porti a distribuir en tres parts el finançament que hi correspongui: a l’estat espanyol (40%), a la jerarquia de l’església catòlica (40%) i a les persones usuàries (20%) del cost efectiu de les cotitzacions a fer.


Reunió de la FES amb portaveus de grups parlamentaris
(Foto: Picalsud)

Per part de la representació parlamentària, se'n recapta el compromís d’accelerar-ne l’elaboració - a ser possible la setmana que ve, dimecres, 1 de març-, seguida de la pertinent discussió entre portaveus i la presentació davant del ple d’una Proposició no de Llei amb aquestes característiques.

Per part dels representants de la Federació Estatal de Secularitzats s'adquireix el compromís d'anar a parlar, tot seguit, amb representants de la jerarquia catòlica, per tal que s'avenguin a posar fil a l'agulla i a atendre de manera efectiva aquesta problemàtica que l'afecta tan directament.

Tant de bo que, en una mesada, dia 1 d’abril de 2006, ja s’hagi pogut enregistrar al Congrés dels Diputats una Proposició no de Llei en aquest sentit; i que es procedeixi tot d'una a aprovar-ne el contengut i a ser atesa com cal pel Govern de l’estat.

No hi ha dubte que això pot representar una passa endavant considerable, orientada a aconseguir la solució definitiva a una problemàtica que ja fa massa anys que perdura a l’estat espanyol, i que, en altres indrets del planeta, ja ha obtengut una solució definitiva –França o Brasil, per citar només alguns exemples-.


La notícia, publicada al Diari de Balears
(Foto: Picalsud)

Més fotos d'aquesta reunió de la FES

Contactes de SABAL amb estaments diversos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb