p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Gent del país sencer es mou per Catalunya

CIL | 19 Febrer, 2006 18:34 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

L'associació Picalsud, amb seu a Palma, és una de les més de 600 entitats que s'han adherit i han subscrit el manifest Som una nació. Tenim el dret de decidir, elaborat per la plataforma cívica que s'ha muntat a Barcelona.


Màxims representants de l'única organització política que hi dóna suport explícit: Esquerra Republicana de Catalunya
(Foto: Picalsud)

Membres d'aquesta associació mallorquina, i d'altres entitats illenques, han estat testimonis directes del que és una de les manifestacions cíviques més nombroses i entusiastes d'aquestes darreres dècades als Països Catalans.

Persones d'una talla humana tan significativa com Lluís Maria Xirinacs, o infants de uè que necessiten prendre el biberó, o gent de les illes que s'hi ha fet present, o membres de l'únic partit polític que hi ha donat suport explícit -Esquerra Republicana de Catalunya-... tothom fa caramull i omple les grans avingudes barcelonines cap on desemboquen riuades de gent que hi acudeix des de tots els carrers veïns... per afegir-se a la convocatòria feta per la plataforma Pel dret de decidir integrada per un bon grapat de centenars d'entitats i associacions diverses.

Una d'aquestes manifestacions que deixa marca i que fa veure l'estat de maduresa cívica i política de la societat catalana del Principat de Catalunya, on milers i milers de persones, de totes les edats i condicions fan pinya entorn d'un sol lema Som una nació.Tenim el dret de decidir.

Milers i milers de persones ho diuen clar i català, de manera que tothom ho pot entendre: la raó vessa, i les raons per manifestar-ho han fet esclatar aquesta mostra de civilitat que esdevé una bona lliçó, sobretot per a aquelles organitzacions polítiques que, molt de bla, bla, bla, bla,... però gens ni mica de suport (quan no s'hi han oposat obertament!).

Tant de bo que un esdeveniment d'aquestes característiques aconsegueixi de col·locar cadascú al lloc que li pertany i que, una vegada més, el protagonisme dels fets més rellevants en la història de la nació catalana recaigui plenament damunt de l'ens que hi correspon, la societat civil que conformen els Països Catalans:

I els partits polítics, què?
Que n'arribin a aprendre d'una vegada per totes: més que protagonistes, són instruments i/o eines en mans de la societat catalana, amb més o manco capacitat d'esdevenir-hi útils.

D'altres enllaços d'interès:

18fsomunacio
Gent de les Illes Balears i Pitiüses en defensa de la nació catalana
Maduresa política de la nació catalana

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb