Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

La discapacitat i l'accessibilitat: un tema relatiu i subjectiu

elenavera | 04 Gener, 2006 14:46 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Icon per il·lustrar articles relacionats amb accessibilitat

Tots tenim discapacitats al llarg de la nostra vida, sobretot cognitives. La línia divisòria entre les persones amb discapacitats i sense no existeix, és una qüestió de grau. Per això, a l'hora de desenvolupar continguts a Internet, és molt important pensar en la gran diversitat de possibles usuaris i dispositius d'accés existents, intentant que els continguts siguin accessibles a tothom. Dic "intentant", perquè crear continguts accessibles no és una tasca gens fàcil i poquíssimes pàgines compleixen en la seva totalitat les Directrius per a l'accessibilitat al contingut de pàgines web (versió 1.0.) del World Wide Web Consortium. És especialment difícil complir la pauta 14 i fer accessibles els continguts a les persones amb discapacitats cognitives, ja que molt sovint això pot implicar complementar el text amb imatges i gràfics que en facilitin la comprensió.

Comentaris

Angel Blau

Re: La discapacitat i l'accessibilitat: un tema relatiu i subjectiu

Angel Blau | 04/01/2006, 17:00

realment és un tema que no m'havia plantejat, la veritat és que el tema de la discapacitat és un en el que no ens fixam normalment, fins que algú diu alguna cosa, o passa alguna cosa que fa que ens fixem. Miraré els enllaços, perquè m'agradaria saber un poc més....gràcies!!
Miquel Àngel

accessibilitat, compatibilitat...

Miquel Àngel | 04/01/2006, 17:38

Realment és complicat, si ja tenc problemes per que es vegin semblants entre IE i Mozilla, imagina't entrar en altres temes. Sobre tot si no n'ets un professional de la programació web, i realment d'aquests no n'hi ha tant. El que me preocupa és que portals institucionals no s'impliquin en aquesta tasca (mirau l'informe per CCAA de www.discapnet.es, estam dels darrers). Jo fa poc que m'he enterat que no és aconsellable emprar frames (amb "lo còmodo" que són!), ara vull mirar alternatives pel tema dels menús.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb