foravila

De cada dia mÚs gent viu a foravila. Aquest lloc Ús perquŔ tots aprenguem la cultura de la pagesia i en facem un bon ˙s. Permeteu-me tambÚ deixar-hi algunes reflexions sobre Mallorca.

Descarrilat twitteja en directa el debat del tren a Manacor

foravila | 19 Marš, 2009 22:36

Descarrilat ha retransmès el debat del tren en el pas de Manacor.

 A foravila pensam igual que a Mallorca Llevant. Si ens han de destroçar foravila que ho facin a consciència i per el bé de tots, però no perquè unes poques persones d'Artà puguin anar de compres a Manacor

700 finques destrošades

foravila | 22 Novembre, 2008 19:36

El Diario de Mallorca ha contat el nombre de finques que destroça el projecte de tren Manacor - Artà.

Per què l'estació de Sant Llorenç comença les obres abans d'acabar el període d'al.legacions?

No sabem a quŔ ens hem d'atendre. Ens sentim perduts.

foravila | 21 Novembre, 2008 21:11

Avui surt com a mínim al Diario de Mallorca i a l'Ultima Hora, un anunci de publicitat de la Conselleria de Mobilitat sobre les expropiacions de la via de tren manacor-artà.

Dit anunci no sabem si és bo o si és un error. Avisa per posar al.legacions d'un anunci que va sortir al BOIB dia 30 d'octubre. Avui són dia 21 de novembre. Ho sigui lleva 22 dies d'avís a la ciutadania per assabentar-se que pot fer al.legacions al projecte del tren, sigui un afectat per expropiacions o no.

Però encara hi ha més. Dia 11 de novembre va sortir un altre BOIB on es rectificaven unes expropiacions i l'anunci deia que el temps començava a contar a partir de dia 11 de novembre.

La nostra percepció de la Conselleria de Mobilitat a partir d'aquest anunci és:

  •  A les persones de la conselleria promotora del tren no els hi interessa que la ciutadania vegi el projecte, perquè si volguessin ser transparents haguessin tret l'anunci abans, perquè totes les persones interessades tenguessin més temps per acudir al SFM o als 4 ajuntaments per veure el projecte exposat. Per cert, el projecte no és accessible a través d'Internet. Els interessats han de gastar benzina i anar amb els seu propi cotxe a veure el dit projecte.
  • O hi ha un error o la publicitat és enganyosa:
  • Si el que val és la data que posa l'anunci de publicitat del primer boib (30 d'octubre) que passa amb el segon boib de dia 11 de novembre, és vigent o no és vigent? De quant hem de començar a contar per a anar a fer al.legacions? La nostra percepció aquí és d'error i de confusió. Si s'han equivocat amb un simple anunci de publicitat, normal que s'equivoquin amb un complex projecte de tren. Si el que volen és confondre'ns, no juguen net. No volem persones que no juguin net.
  • Si el que realment compte és la data de dia 11 de novembre i han posat aquest anunci a posta, llavors no hi ha dubte: estam parlant de publicitat enganyosa.
Demanam respecte i professionalitat, és el mínim que hem d'exigir als responsables polítics del projecte del tren.

Ning˙ emprarÓ la lÝnia de tren Manacor ArtÓ?

foravila | 14 Novembre, 2008 18:17

Fa 4 dies que feim la pregunta

De veres, ens agradaria saber qui emprarà el tren de la línia Manacor - Artà

Dies al mes i horaris i trajectes.

Necessites cotxe per arribar a l'estació de tren?

Què estrany, tanta gent defensant el tren, i ningú l'emprarà. Què està passant aquí?

 

 

 

Insistim: qui emprarÓ el tren de la lÝnia Manacor ArtÓ?

foravila | 13 Novembre, 2008 19:33

De veres, ens agradaria saber qui emprarà el tren de la línia Manacor - Artà

Dies al mes i horaris i trajectes.

Necessites cotxe per arribar a l'estació de tren?

Gràcies.

Qui emprarÓ el tren?

foravila | 12 Novembre, 2008 22:33

De veres, ens agradaria saber qui emprarà el tren d'artà a manacor.

Dies al mes i horaris.

Gràcies.

Qui emprarÓ el tren?

foravila | 10 Novembre, 2008 22:03

Sabem que hi ha molta gent que defensa el tren, és lloable però hipòcrita. Ho deim, perquè de tots els que defensen el tren, sabem que molts només l'empraran un pic a l'any.

Agrairíem que les persones que fan comptes emprar el tren manacor - artà o al revés, ens diguins quants de dies a l'any i a quines hores l'empraran. És que nosaltres pensam que no l'emplearà ningú, i que és una despesa molt mal gastada, que es podria invertir en un transport públic més eficient.

Avui hem anat a veure el projecte del tren

foravila | 06 Novembre, 2008 15:56

És difícil trobar el Passatge de Cala Figuera, que dóna amb el Carrer Grec, que dóna al Carrer Aragó, entre el camí Mayol i el Torrent Gros. Una vegada ubicats, ens han mostrat el project, millor dit ens han dit on era, damunt una taula. 10 toms de projecte que pels no entesos és molt difícil mirar i entendre. Si vos interessa veure com queda el projecte del tren anau-hi amb temps.

Hem de dir que l'al.lota de la camisa blanca, rossa, ha estat molt amable de fer-nos les fotocòpies que li hem demanat. No ens hem atrevit a demanar-li que ens fotocopiàs tot el projecte, tot i que ens hagués agradat. Encara que ens agradaria poder consultar abans que acabi el període d'al.legacions tot el proejcte per Internet, perquè així tendríem més temps per estudiar-lo millor.

Hi ha una cosa que no ens ha agradat gens i que ens ha ofès molt. S'expropia 3 vegades més de l'ample actual de la via del tren. Ens han explicat que això és una qüestió de domini públic i que en realitat no ho expropiaran. Però hem de dir que no ens hem cregut l'explicació perquè el que val és el que posa el BOIB i no el que t'explica la persona d'allà. Si el BOIB diu que ho expropiaran és que ho expropiaran.

Hi ha alguns camins de reposició per la vorera de la via, alguns camins es poden evitar, ja que existeixen camins alternatius, i hi ha camins de repossició ben enmig d'algunes finques, que no hem entès perquè era.

Creim que hi hauria d'haver gent especialista que revisàs el projecte de dalt a baix.

Volem insistir que no creim amb aquest tren perquè no hem vist cap estudi de les necessitat de mobilitat ni de Llevant ni de Mallorca i que aquest projecte no ens creim que funcioni i és malbaratar diners públics que s'haurien d'invertir en una xarxa d'utobusos que arribassin per tot.

És absurd que es faci una estació devora l'erosky de manacor i que no enllaci amb l'actual estació de tren. També és absurd que el tren no arribi ni a Cala Millor ni a Cala Ratjada.

És evident que juguen amb nosaltres, els nostres sentiments, la nostra il.lusió, i els nostres doblers. Aquest projecte no té ni cap ni peus.

I és que ningú no té res a dir? I el GOB on és el GOB? Li és igual si destrueixen més foravila i si la gent ha de seguir agafant el cotxe? A nosaltres no ens és igual

457.638 metres quadrats de destrucciˇ

foravila | 03 Novembre, 2008 09:27

457.638 m2 són els que el tren d'Artà arrancarà al rostoll i marina de foravila segons la informació extreta d'aquesta web.

Compartim les explicacions que dóna la web  Mallorca Llevant.  Trobam que aquest macroprojecte és una aberració al territori perquè no el podrà emprar tothom perquè allà on hi ha més gent és a la costa, i aquest projecte no arriba ni a Cala Millor ni a Cala Ratjada, i si hi arribàs encara faria molt de més mal a foravila.

La gent en general està molt manipulada i no és capaç de pensar per ella mateixa. Si fossiu persones intel.ligents reflexionaríeu sobre quina és la millor solució pel transport públic d'aquesta illa, i si val la pena destruir més territori per posar un tipus de transport que és idoni per poblacions molt denses però una aberració al territori per poblacions disperses com la de Llevant.

Hi ha altres solucions per tenir un transport públic que ens permeti prescindir del cotxe.

Aquest tren no ens permetrà prescindir del cotxe perquè no podrem arribar arreu. 

La gent que demana un tren fins a Alcúdia tampoc és sensible amb el que li passarà a foravila. Ells no caminen per les terres ni les cuiden, i no són conscients del mal que fan en permetre xapar encara més el territori.

És que la gent que defensa el territori i la natura no té res a dir? O és que només defensen les montanyes, per on el tren no hi podrà passar mai?

Ja queda poc

foravila | 29 Octubre, 2008 14:49

Queden pocs dies perquè els polítics que hem votat s'equivoquin. Hem fet tot el possible per fer-los veure el gran error que estan cometent i la greu hipoteca que deixaran sobre el territori mallorquí. Posaran un tren abocat a desaparèixer, invertiran una millonada en reobrir unes vies que fa més de 30 anys que han quedat obsoletes, i deixaran un tram sense que arribi a la costa i sense enllaçar a Manacor.

Ells i elles eren l'esperança d'aquesta terra malmesa per autopistes i construcció desmesurada. Però ells i elles segueixen fomentant el ciment massificat, ara en via de trens. Aposten per les infrastructures enlloc de pels serveis, perquè diuen els hi ve imposat de Madrid. Des de Madrid ens diuen que hem de fer a ca nostra, i els polítics d'aquí ho executen, sense criteri i sense els doblers necessaris.

Sabem que les vostres consciències estan tranquil.les perquè la nostra veu no vos afecta ni el més mínim.  I perquè tammateix ni vos adonareu de l'aberració i barbaritat que haveu executat perquè ni tan sols fareu mai servir aquest tren. Sempre vos primarà el cotxe com a mitjà de tranport. 

És inútil predicar contra qui no creu ni tan sols amb el que predica.

MediocrÓcia

foravila | 28 Octubre, 2008 15:52

Mediocràcia no és cap error ortogràfica. És un concepte que expressa la mediocritat de certes accions empreses o projectes pressentats i el suport que aquests tenen de persones que no són capaces de dir que allò no està ben fet, perquè no ho detecten o perquè no s'hi volen afrontar.

Sabem que ens falta un pla de mobilitat (si existeix i no és públic és com si no existís) i ens imposen un tren fent-nos creure que ens solucionaran tots els problemes de mobilitat quan aquest tren no arriba a la costa on hi ha entre Cala Ratjada i Cala Millor més del 70% de la població.

Tots els doblers que encara no tenim s'inverteixen en un tren que no soluciona els problemes de mobilitat i n'hi tan sols es planteja com se solucionaran els problemes reals de mobilitat perquè aquests ni tan sols estan estudiats.

Pareix mentida que a tothom se li reenfoti, per això deim que vivim en una societat basada en la mediocràcia.

 

T'estim

foravila | 26 Octubre, 2008 22:24

Només estimar dóna la força suficient per seguir lluitant. Mallorca, t'estim. No m'agrada com t'estan tractant. I per això et vull ajudar. Trob que les autopistes, trens i més carreteres te fan mal. No m'agraden els discursos ecologistes que no eviten la destrucció, ni els discursos conservacionistes que amb intenció damunt paper de protegir-te acaben destroçant els teus veritables protectors: els pagesos que són qui sempre t'han cuidat. 

Estam esperant el pla de mobilitat

foravila | 26 Octubre, 2008 19:30

Tot i que el PSM, del qual depèn la conselleria de mobilitat, anuncii un grapat de bones intencions per justificar la seva postura contra el segon cinturó, no són creïbles, perquè no és capaç de definir un pla de mobilitat per tota la illa, perquè no té estudis de les necessitats de mobilitat de tots els habitants de les Illes Balears.

A foravila ens fa mal que es prenguin decisions sense saber l'estat de la qüestió i que ens facin xaps a la pell sense haver-ho estudiat prèviament. Les bones intencions no compten. Començau  a treballar en sèrio pel principi, i no pel final.

Mals vicis

foravila | 26 Octubre, 2008 11:39

Hi ha gent que gaudeix amb els mals vicis. Un mal vici polític és equivocar-se amb la presa de decisions, sent-ne inconscient o totalment conscient. Un mal vici social és no tenir una mentalitat crítica, no deixar-nos enganar per les informacions que ens arriben.

El mal vicis social està en que no som crítics, deixam que els altres decideixin per nosaltres, no ens plantejam el perquè de les coses, no ens demanam si hi podria haver solucions més òptimes.

En el cas del tren de Manacor a Artà hi ha mals vicis subjacents:

S'ha fet sense un pla de mobilitat

Si hi hagués el pla de mobilitat faltaria una comparativa de diferents transports per determinar a cada trajecte quin transport públic és el més adient i perquè.

I després faltaria un anàlisi d'impacte ambiental.

És un mal vici polític presentar projectes sense pensar amb totes les conseqüències i presentar-los a mitges. I és un mal vici social callar i no exigir als nostres representants polítics que facin la feina ben feta.

Aquest mal vici quedarà escrit per la posteritat. 

Central nuclear

foravila | 25 Octubre, 2008 18:47

Als foravilers ens fa pànic que la propera gran infrastructura que se li ocorri demanar al Govern sigui una central nuclear. El motiu, és, que si el motiu per posar un tren, és dèficit d'infrastructura ferrioviària, per la mateixa regla de tres ara ens reclamin una central nuclear. On la posaran? Foravilers tremolau, vos pot tocar a qualsevol.

Si com a mínim véssim un estudi de si és més convenient trens o autobusos i per què, analitzant, rutes, costos, amortitzacions, inversions,... seria més creïble. On és aquest estudi comparatiu?

 

 

 

1 2 3 4 5  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb