Poemes de'n Josep

Moviment 15 M: L’hora de l’acció

Xaman | 21 Maig, 2011 16:18

Retornar a la democràcia real, on realment la veu dels ciutadans i les seves decisions siguin les que es compleixin. Acabar amb el joc dels partits que es preocupen més pels seus llocs i cotes de poder que per gestionar de forma correcte els interessos comuns i prioritari de tots els ciutadans. Ja basta d’un bipartidisme polític que mostra, cada un quan ocupa el poder, que a l’hora de retallar – debut a la crisi provocada per la nefasta gestió de les entitats financeres i la seva especulació sense fi per obtenir més beneficis- ho fa amb la cultura, l’educació, prestacions socials als menys afavorits econòmicament, intentant treure’ns fins a la darrera gota de sang. (Segueix)

Llibre compartit “Garbuix de contes”

Xaman | 05 Desembre, 2010 18:38

Llibre compartit "GARBUIX DE CONTES" Arrel d’un concurs que va promoure l’Associació de Relataires en Català i a través de la pàgina web www.relatsencatala.cat, es va iniciar un concurs de contes per infants al que hi vaig participar amb el conte “Glasonia, història d’una volva de neu”. El projecte conformava crear un llibre amb tots els autors; inclusiu una part del llibre que s’anomena “amb lletra menuda...” que recull de nins i nines que també escriuen a la pàgina i “Amb lletra gran...” que inclou els adults-infants que també hi escriuen. Aquest llibre fou publicat el mes de novembre conjuntament per part de l’Associació de Relataires en Català i l’editorial Meteora i reuneix a prop de trenta cinc contes. Pot esser un perfecte regal de Nadal per infants. És més que bo que s’acostumin a llegir de petits. Estic llegint el llibre i el nivell és de molta qualitat. Però el que més m’ha agradat la senzillesa de les històries que es conten. Des del meu bloc vull felicitar a tots els participants i a més a les persones que han desenvolupat el projecte. Gràcies. Photobucket (Segueix)

Aminetu Haidar: memòria històrica i drets humans trepitjats

Xaman | 13 Desembre, 2009 23:09

Per a comprendre la decisió de Aminetu Haidar activista del Front Polisario que actualment està dins l’estat espanyol en vaga de fam, debut a què el Govern Marroquí no la va deixar entrar a l’Aaiun, de retornada de rebre un guardó i li requisà el passaport, perquè ella quan se li demanà la nacionalitat afirmà que era de Sahara Occidental; i per tant fou retornada a terra espanyola, cal fer una mica la vista enrere, em refereix a històricament. (Segueix)

"Sota la meva mirada". Segon llibre publicat. De relats breus

Xaman | 25 Maig, 2009 16:11

El segon llibre de relats, és una altra experiència molt maca. La vols compartir i així ho fas.He intentat fer un recull de relats breus sense seguir cap tipus de cronologia i a més tocant diverses èpoques de la meva vida , així com tocant temes diversos, així com gèneres: Ciència-ficció, magìcs, de caire social i reivindicatiu, inclusiu una carta d'amor o de desamor. (Segueix)

Missatge d’esperança i optimisme pel 2009

Xaman | 03 Febrer, 2009 12:15

Són les 21 hs de dia 31 i avui acabarà l’any 2008. Pensava que el meu proper article, aquest, portarà un missatge d’esperança, on tots tenim l’oportunitat de millorar el nostre entorn, fer-lo més harmònic a través de l’acció positiva. Un article que no sigui gaire pessimista i que es converteixi en el màxim d’encoratjador. Que siguem capaços de passar per damunt del nostre ego, que deixem de mirar-nos el llombrígol, a fi de tenir una visió més global. Holística. Quan deixem d’existir, de viure, com i de quina manera ens agradaria que ens recordassin?. (Segueix)

Càncer: tractaments alternatius i efectes radicacions electromagnètiques

Xaman | 03 Febrer, 2009 12:12

Degut a la meva professió de terapeuta natural i a més de treballar amb els camps energètics (Txacres,meridians i nadis segons la Medicina Tradicional Xinesa); he escrit sovint sobre la salut per intentar donar i apropar al màxim nombre de persones una visió sobre la importància de l’equilibri , no tan sols físic, sinó mental i emocional i dels altres cossos que formen l’ésser humà, que conformen l’aura. He escrit sobre aquest concepte d’unitat i he afirmat que quan un d’aquests sostens falla, la resta de l’organisme se’n ressent (Segueix)

El punt i apart de Barak Obama

Xaman | 03 Febrer, 2009 12:03

Vaig seguir dia 20 passat la cerimònia del jurament en la presa de possessió del 44è President USA Barak Obama. Seguir el discurs traduït, no em va permetre captar del tot la seva profunditat i he fet el possible per a aconseguir-lo escrit i traduït al català. A continuació faré una sèrie d’apreciacions al mateix. La clau del discurs: L’esperança bassada en recuperar uns valors antics però vàlids: L’esforç, l’honradesa, el valor, el joc net, la tolerància i el patriotisme entès no com un concepte excloent ans tot el contrari i aconseguir que el món cregui i tingui confiança amb el seu lideratge. (Segueix)

Canviem de Paradigma: Hi sortirem guanyant

Xaman | 27 Setembre, 2008 14:15

Podria començar escrivint sobre moltes situacions. Hi ha moments en que se’m fa difícil establir prioritats. Escriure sobre la corrupció a les files del Pius Pius no em ve de gana. Respecte als assessors econòmics per ajudar a les famílies en problemes, que vol crear aquest partit , em sembla una befa mala d’empassar. ....Avui escriuré sobre el canvi de paradigma. I ara em direu quina butza se li ha romput a aquest?. Vós diré, com no tinc massa ganes d’escriure sobre tots els desastres del món, tampoc sobre els pallassos que pul•lulen per les nostres contrades fent gala d’esser més curts que una màniga de guarda pits, com és el cas del màxim exponent de Calvià, ni de què la defensa hagi perdut a Hidalgo:qui el va trobar fou la Guàrdia Civil en el seu dia. Escriure sobre coses més profitoses, crec. (Segueix)

Secessions independentistes del Segle XXI

Xaman | 16 Agost, 2008 16:44

A vegades pens que els grans dirigents europeus no es guanyen ni prou fer-s’hi el sou que els hi estem pagant entre tots. Conflictes com aquest, no tan sols s’haurien de preveure, fons i informació devien tenir del que es covia, supós que no se n’adonaren per sa premsa. Però si consentiren el genocidi Srebrenika, això pot esser també se’ls hi ha passat per alt i han posat la mirada a un altre lloc. (Segueix)

“Litle Boy”: Hirosima i Nagasaki

Xaman | 09 Agost, 2008 17:46

Cada sis d’agost, durant molts d’anys em passa quasi sempre el mateix. Tinc un gran sentiment de tristor perquè m’arriba el record de les 200.000 persones japoneses assassinades pel govern nord-americà presidit per En Truman. Fou el resultat de que l’avió de combat un B-52 de nom “Enola Gay “ amollés sobre Hirosima la primera bomba atòmica feta amb urani enriquit, batiada com a “Litle boy”; a més, no sé si emprar el terme sarcasme, ja que traduït vol dir “petit al•lot”. (Segueix)

Els profetes i les escopinades

Xaman | 02 Agost, 2008 16:53

Aquest article és per retre, no exactament un homenatge a un amic, sinó al manco donar-li una ditada de mel públicament. A vegades aquestes coses ens ajuda a que el camí sigui menys costerut i ens dona ànims i empremta per a continuar, nafrats qualque vegada, però continuar. (Segueix)

El llenguatge del dolor

Xaman | 26 Juliol, 2008 17:04

Debut al meu treball com a terapeuta i també arrel de les meves experiències de vida he arribat, si es pot dir a una conclusió, a què el dolor, el patiment té el seu propi llenguatge i no ens han educat per entendar-lo en absolut. (Segueix)

La vida : Una escola d’aprenentatge

Xaman | 26 Juliol, 2008 17:02

L’altre dia, passejant per un dels carrers de la nostra Vall, em vaig aturar a contemplar un nadó que, acompanyat de la seva mare, estava començant a donar les seves primeres passes i vaig pensar que era tota una lliçó de coratge. El nadó s’enfrontava a cada passa amb el repte de tornar a recuperar el centre de gravetat i per tant l’equilibri. El gest de la seva cara, mirant l’asfalt, eren de màxima concentració. No defallia en absolut i el interès per a la propera passa es feia ben notori. A mi m’estava donant una bona lliçó, que d’aplicar-la tots ens ajudaria a viure una mica més el present; i a no fer coses i accions de manera totalment inconscient i automàtica, que sol esser lo habitual. (Segueix)

La Dignitat dels assassinats pel Franquisme

Xaman | 26 Juliol, 2008 16:59

Ara que l’ajuntament de Palma ha pres una decisió que per mi feia molta estona que s’havia d’haver pressa, però ja es sap qui governava i el fet de la recuperació de la memòria històrica els fa més nosa que res. Molts altres ajuntaments també haurien de fer alguna cosa semblant. Que el cementiri de Palma tingui un memorial pels republicans assassinats per la dictadura franquista, és de justícia per recuperar la seva dignitat malmesa i la de les seves famílies (Segueix)

El llenguatge del dolor

Xaman | 26 Maig, 2008 10:46

Debut al meu treball com a terapeuta i també arrel de les meves experiències de vida he arribat, si es pot dir a una conclusió, a què el dolor, el patiment té el seu propi llenguatge i no ens han educat per entendar-lo en absolut. (Segueix)
1 2 3  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb