Administrar

Vent de Mestral, vent del nord, vent fred, vent transversal. Una forta Mestralada, és una ventada amb força. Sacsejar, despertar, conscienciar a la gent d'aquestes terres, de la importància de defensar les identitats nacionals. La unitat dins la diversitat, la llibertat individual i col·lectiva, la resistència davant la globalització, la igualtat com objectiu, la felicitat com a dret, tot està per fer, tot és possible.

2012, any de trànsit

Pitius | 09 Gener, 2012 16:45

Enguany és un any de trànsit, al febrer hi haurà un dia més el 29. (Segueix)

Ja fa molt de temps del darrer apunt

Pitius | 06 Octubre, 2010 16:24

       Doncs si, ja fa molt de temps. Com la darrera vegada m'agrada el nom del bloc. Han passat moltíssimes coses. Més aviat dolentes, des de començaments del 2.009 fins ara mateix, octubre del 2.010.

       No sé s'hi posaré alguna foto, pot ser ni me'n recordo.

       El bloc de Can Partal, és potser el més vist, el més conegut, però confio que dins la xarxa també vegin altres blocs. Sempre hi haurà alguna persona amb curiositat per cercar noves escriptures dins de blocs minoritaris.

 (Segueix)

Et tinc abandonat

Pitius | 04 Gener, 2009 16:14

Fa més d'un any que no t'hi escric res. M'agrada el nom del meu bloc. Avui repasant escrits i blocs he pensat amb el teu nom: Mestralada.

Fa un ventet de nord emperò vé d'orient, gregal, tu vens d'occident.

El tinc mig abandonat i, això que ets un dels primers blocs que m'hi vaig iniciar en això d'escriure a la xarxa. A més ets illenc.

Les ventades de mestral arriben a l'illa seguint el curs del riu Ebre, fan el pas pel tros de mar que separa les Pitiüses de la peninsula. Quan arriba ha deixat enrera els fums i la contaminació de les centrals nuclears i elèctriques. Encara què, els arbres i els arbustos que dónen de cara amb ell, reflecteixen unes incrustacions malatisses, provinents d'enllà.

Et promet que et seguirè explicant coses que passen per aquest boçí de nació catalana.

Avui des de la península

Pitius | 11 Desembre, 2007 14:13

Avui des de la capital dels Països Catalans, el cel és net i clar, les darreres ventades han esvaït les boires i la pol·lució permanent de l'àrea metropolitana.
 

 (Segueix)

Octubre 2.007

Pitius | 02 Octubre, 2007 12:35

Octubre de 2.007, mes deu del calendari, mes de tardor, mes pont entre s'estiu i s'hivern.

Som a migdia de dimarts 2 d'octubre de 2.007, a la petita illa el dia ha ixit gris i núvol, fa un lleuger vent de llevant, les platges buides.

S'anuncia un canvi de temps, les esperades plujes poder arribar per fi, la terra s'ho mereix ho demana des de fa dies.

Octubre deixa l'illa tranquil·la de gent i de motos. La pols dels camins segueix un curs natural.

 

Consell Insular de Formentera

Pitius | 04 Juliol, 2007 15:10

Dimarts vinent quedarà constituit, per primer cop a la història el Consell de Formentera. El nou estatut de les Illes, desenvolupa diverses competències noves que s'hauran d'anar concretan en els propers mesos i durant tota la legislatura.

Destacaria el Consell de Formentera i la possibilitat de tenir una polícia pròpia.

Més independència per a cada illa i més control de seguretat.  També una diputada al Parlament Balear, per primera vegada serà d'ERC-Illes. Esperança Marí estarà al Parlament representant Eivissa pel Canvi.

Potencià la llengua i la cultura catalana serà un eix fonamental del nou govern balear. Francesc Antich futur President d'aquest govern, parla del canvi tranquil. Em sembla perfecte. El PP de les Illes també té dues cares que per circumstàncies històriques han anat juntes, és possible que ara ses coses no siguint tant fàcils. Els dos sectors poden arribar a desfer-se. Seria el moment per què la UM, arrepleguès el sector catalanista, dit entre cometes, i ampliès la franja de centre-esquerra, a totes les illes hi ha potencial per arrosegar-ho.

 

Mirar al cel

Pitius | 19 Maig, 2007 15:29

Sempre cal mirar cap el cel, ens indica, ens predisposa, ens alegre, ens alliçona, ens preveu.......

,tot un seguit de situacions probables o possibles.

Aquets cel, parla, diu, explica, ensenya........... tot un seguit de pensaments i raonaments.

Contenpleu-l'ho, fa goig, fa neguit, fa patjoca..........el que vulgueu. 

Mirar al cel

Pitius | 19 Maig, 2007 15:05

Cel rogent

Sempre cal mirar cap el cel, ens indica, ens predisposa, ens alegre, ens alliçona, ens preveu.......

,tot un seguit de situacions probables o possibles.

Aquets cel, parla, diu, explica, ensenya........... tot un seguit de pensaments i raonaments.

Contenpleu-l'ho, fa goig, fa neguit, fa patjoca..........el que vulgueu. 

Pitiüsa menor

Pitius | 04 Abril, 2007 15:12

La Pitiüsa menor s'apropa al 27 de maig amb moltes expectetives polítiques. Les formacions polítiques encaren el futur de l'illa, diferent i nou. Diferent pel que comporta tenir un nou organisme, Consell Insular de Formentera, i nou per accedir-hi una nova formació política, Gent per Formentera.

L'aplicació i el desenvolupament del nou Estatut de les Illes Balears, és un repte nou per a totes les illes emperò més intens a Formentera. 

Els partits polítics fan les seues llistes per l'Ajuntament i Consell Insular per una banda i per al Parlament Balear per s'altre. Gestionar els recursos pròpis amb les partides pressupostàries sense passar per Eivissa, serà una novetat.

Aquesta legislatura acaba amb dos governs durant el periòde, amb dos alcaldes i amb regidors diferents menys un, que ha estat Valladolid, únic regidor del PREF. Que és qui ha tengut la clau pel canvi davant de l'empat entre les forces d'esquerra agrupades a la COP (Coordinadora d'organitzacions progressistes) i les forces dretanes del PP i GUIF. 6 regidors de la COP, 3 del PP i 3 del GUIF.

El futur de l'illa vendrà condicionat per la força emergent de la GXF. Aquesta força aglutinadora de diverses sensibil·litats a l'esquerra del PSOE, serà el futur de compromís pels formenterers i les formentereres, per l'equilibri territorial, per la cultura i la llengua, pel benestar social i la convivència. 

Per a salvar-nos

Pitius | 27 Març, 2007 11:11

Per una televisió nacional dels Països Catalans (Segueix)

Matas i les fotos

Pitius | 21 Febrer, 2007 11:59

No hi ha ningú com Matas per sortir a les fotos. Ell tan educat i pulcre no perd ocasió per fer-se la foto quan cal. Ahir a Eivissa no podia ser d'altre manera. (Segueix)

Proliferació de blocs de polítics

Pitius | 20 Febrer, 2007 12:29

Quan s'acosten eleccions, proliferen nous blocs de persones polítiques, de diferents tendències idiològiques. Aspirar a l'alcaldia de qualsevol poble, vila o ciutat dins d'una formació, dona peu a sortir a la xarxa i explicar les intencions i els projectes per a la ciutadania. Acabades les eleccions i escollit per el que s'ha presentat, deixa de funcionar el bloc. Són blocaires de circumstàncies. No creuen amb amb interactivitat de la xarxa, només casualment per els seus intèressos. En el fons li tenen por. Per el que puguin dir o per les respotes dels comentaristes.

Jo també sóc l'Oleguer

Pitius | 09 Febrer, 2007 16:53

Boicot a Kelme.

Visca la llibertat d'expressió!!. 

Estan treballant

Pitius | 31 Gener, 2007 11:11

GentXFormentera (Segueix)

Els dies més curts de l'any

Pitius | 20 Desembre, 2006 16:37

Estem dins els dies més curts de l'any, s'acosta el solstici d'hivern. El sol està més baix. La nit és llarga.

Al tombar l'any solament faltaran 6 mesos perquè tenguem el sol al damunt de tot i els dies més llargs i les nits més curtes. 

Festes de la terra, solsticis d'hivern i d'estiu, els nostres pagesos saben perfectament el que és. Un món rural residual dins els nostres territoris. D'aquí un temps no llunyà potser ja no hi hauran, seran virtuals. Qui transmetrà a les futures generacions les tradicions i costums del nostre camp?. Tot un conjunt de tradicions, festes, costums, sommis, paraules, cançons, llegendes, eines, menjars, animals i plantes, quedaran en l'oblit. Quina llàstima!!.

1 2 3 4 5  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS