p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Al bon amic taujà, Guillem Parets i Crespí

CIL | 26 Desembre, 2018 01:14 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com


En bon dia de Nadal de 2018, compt amb un altre bon amic que deixa aquest món nostre de misèries i se'n torna cap allà on n'hi ha que consideram la nostra casa definitiva, el capellà taujà secularitzat, Guillem Parets i Crespí.

 (Segueix)

La Bíblia explicada als néts, de Guillem Ramis i Moneny

CIL | 07 Juliol, 2018 22:58 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Allò que hi vaig dir, en realitat, durant la presentació del llibre "La Bíblia explicada als néts", de Guillem Ramis i Moneny, al casal municipal de Ca ses Monges, al Pla de na Tesa, municipi de Marratxí.


Allò que m'havia proposat de dir-hi:

 (Segueix)

Al bon amic i company de lluites transformadores, Paco Manresa i Sérvole

CIL | 05 Juliol, 2018 23:55 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Ets un d'aquells homes que ho saben prou bé, bon amic Paco. Quan encara em trob treballant al Perú, el 20 de juliol de 1978, el bisbe de Mallorca, monsenyor Teodor Úbeda, em nomena vicari cooperador de la parròquia de l'Encarnació, a Ciutat.

Dos anys després, el 15 de juliol de 1980, me'n nomena rector, per un període de cinc anys. I tu hi ets, allà, juntament amb na Xisca, la teva esposa. Membre actiu, laic, casat, bancari, pare de família, veí del barri, membre actiu i crític del Grup de Drets Humans...


És en aquest indret parroquial de Palma on ens coneixem i tractam de prop. Amb gran amistat i molta sintonia, compartim afanys i lluites, per mirar de contribuir en la mesura de les nostres possibilitats minses a la millora de la nostra societat... que acaba de sortir de la dictadura franquista...
 (Segueix)

El bisbe Sebastià Taltavull, en la seva primera festa onomàstica a Mallorca

CIL | 20 Gener, 2017 17:59 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

10:30 h de dia 20 de gener de 2017. Com cada any em faig present a la missa solemne que el dia de Sant Sebastià, patró de la ciutat de Palma, se celebra a la seu catedral de Mallorca, presidida pel bisbe...


A l'antic "boy scout" Josep Segura i Salado, bon amic i antic company de feina arxivística

CIL | 14 Gener, 2017 13:51 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Mentre m'empàs el berenar, al bar de Ciutat on acostumen a preparar-me un llonguet ben exquisit, llegint el diari, m'adon de la mort recent del bon amic i antic company de feina a l'Arxiu del Regne de Mallorca, l'antic escolta Josep Segura i Salado

Li desig que descansi en pau, després de tantes feines feixugues realitzades en aquest món de llàgrimes i de misèries, però també de riqueses i d'alegries incalculables.
 (Segueix)

«Operación Tiara», novel·la de Jaume Santandreu, sobre el successor del papa Francesc

CIL | 06 Gener, 2017 03:07 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Jaume Santandreu, l'escriptor mallorquí i bon amic meu manacorí, acaba de publicar la seva darrera novel·la «Operación Tiara». Està ambientada en el Perú i ha estat traduïda del català al castellà per l'altre bon amic meu manacorí Paco Suárez.

Aquesta edició, a la qual de moment només es pot accedir per internet al portal d'Amazon, va dirigida a qualsevol lector de parla hispana, sobretot d'Amèrica Llatina.

Se centra en la figura imaginària del successor de l'argentí papa Francesc, un cardenal de Lima, que adopta el nom de Martí VI, en record del negret peruà Sant Martí de Porres...

En fa una presentació, a través d'aquest vídeo...


Capellans mallorquins secularitzats demanen revisió del celibat

CIL | 27 Novembre, 2016 20:15 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Amb aquest titular, el diari Última Hora dedica tota aquesta pàgina (27-11-2016, pàg. 25) als capellans mallorquins secularitzats, aprofitant la visita que reté recentment el papa Francesc a un grup de capellans secularitzats, a Roma (com reflecteix la fotografia central).

S'hi remarca allò que diuen quatre companys capellans:

En Pere Fullana: «La Iglesia tiende a culpabilizar aspectos como el sexo, però llegará el cambio».
En Jaume Gual: «Dejé de ser cura porque me enamoré y no era capaz de llevar una doble vida».
En Miquel Julià: «Uno empieza en la Iglesia joven, y sigue en la trayectoria sin plantearse nada».
En Jesús Fresnillo: «Me gustaría ver aire nuevo en la Iglesia, però no hay nadie joven que releve».

 (Segueix)

Igualtat davant la llei, a Espanya? I això què és?

CIL | 05 Abril, 2013 22:15 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

“Los españoles son iguales ante la ley, sin que pueda prevalecer discriminación alguna por razón de nacimiento, raza, sexo, religión, opinión o cualquier otra condición o circunstancia personal o social” (Constitució espanyola, article 14)

Molta de la gent que vivim a Mallorca quedam astorats aquests dies en veure que, des de certs sectors que es declaren espanyolíssims fins al moll dels ossos, pretenen prendre'ns el pèl i considerar-nos beneits.
Si més no, seria pel fet que no sabem llegir bé en castellà...!

 (Segueix)

Tretze i trenta-un anys: 13->31

CIL | 17 Gener, 2013 00:18 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Tretze i trenta-un s'escriuen igual. Amb les mateixes xifres. Només que a l'inrevés.

Durant tretze anys seguits, com tants d'altres companys i col·legues, estudio la carrera eclesiàstica al Seminari Diocesà de Mallorca. I durant tretze anys seguits, també, faig de capellà, tant a Mallorca com fora de Mallorca.

Avui record que, trenta-un anys enrere, el dia de la festa de Sant Sebastià patró de la ciutat de Palma, 20 de gener de 1982, celebr la meva darrera missa. És a la parròquia de l'Encarnació. N'he cantat ma primera el 23 de juny de 1968. A la parròquia de la Santíssima Trinitat, també a Palma.

 (Segueix)

Cil Buele, al programa Sal i Llum, de la televisió de Manacor

CIL | 30 Agost, 2012 22:36 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Més de dues dotzenes d'amistats m'han fet a saber que s'han entretengut a mirar el vídeo que, sobre la meva vida pública, ha volgut enregistrar el bon amic i company de lluites estudiantils, culturals i socials, l'inquer afincat a Manacor, en Pep L. García Mallada, per al programa de la TV manacorina Sal i Llum.

Es tracta d'un vídeo de 56' minuts de durada, enregistrat el matí del mateix dia que JUBILATS PER MALLORCA arribaven a la ciutat de Manacor, provenint a peu des de la localitat de Son Macià, on havien arribat procedents de la ciutat de Felanitx, fent CAMINS CONTRA MENTIDES...

 (Segueix)

1 2 3 ... 24 25 26  Següent»
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb