AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

Nova adreça web - www.cprafalvell.com

amparafalvell | 03 Juny, 2010

www.cprafalvell.com
Una mateixa adreça per a tota l'escola
 
A partir d'ara tota la informació de l'escola, l'AMPA i el seu blog la trobareu al nou domini.
Són nous temps, nous alumnes i nous pares, però l'esperit és el mateix.
 
Volem aprofitar per agrair a Mallorcaweb i a la seva administradora, n'Elena, el suport que ens han donat des de que l'any 2002 comencàrem la nostra presència a Internet, primer amb la web (www.mallorcaweb.net/amparafalvell) i el 2004 amb aquest blog.
 
Gràcies i fins sempre...

L'autoritat del professor - Revista Torrent

amparafalvell | 15 Abril, 2010

Article de l'AMPA a la Revista Torrent

Curs 09/10 2n trimestre - descarregar:

 

L'autoritat del professor

La notícia / problema: agressions als professors per part dels alumnes.

La resposta política: donar major protecció als docents considerant-los autoritat pública, que implica penes més greus en cas d’agressió, presunció de veracitat...

És indiscutible que els docents es mereixen la major protecció possible en l’exercici de les seves funcions, com qualsevol empleat públic, ja sigui mestre, monitor, infermer o metge. Però, una vegada més, la resposta política només actua sobre les conseqüències del problema, oblidant les causes, molt més difícils d’afrontar. Així, el problema continua.

Els problemes de convivència als centres són un reflex dels problemes de convivència de la societat. Si com a resposta introduïm una figura de tipus policial dins l’aula, quin model educatiu estam transmetent als joves? Respetaran al professor perquè s’ho mereix o per por al càstig?

Algú ja va dir que l’autoritat no es decreta, es desprèn de les actuacions de les persones.

Avui en dia existeix una major conflictivitat, és vera, però això no té perquè ser dolent en sí mateix. Hem passat d’una societat autoritària a una democràtica, on es permet la diferència d’opinions i la seva expressió. El conflicte n’és una conseqüència lògica i el procés d’intentar resoldre’l pot ser un aprenentatge positiu. En un altre àmbit, a una família amb un model parental democràtic trobarem una major conflicitivitat que si fos autoritària, però l’esforç per resoldre aquests conflictes enriquirà molt més la seva convivència. Difícil, però positiu.

Dins l’àmbit educatiu els conflictes es donen sobretot a Secundària, però la majoria de vegades ens trobam amb joves incapaços de resoldre’ls. Joves adolescents que es troben en plena evolució de la seva personalitat i que en tenen prou amb intentar entendre aquests canvis i els de l’entorn que els envolta. Tot això dificulta molt més aquesta tasca.

A Primària tenim l’oportunitat d’ensenyar als nins i nines el recursos i habilitats que després els permetran afrontar aquests conflictes d’una manera satisfactòria. Els conflictes i les causes que els provoquen són més manejables i els alumnes accepten millor les pautes per modificar el seu comportament. És un camp d’entrenament perfecte.

Per una altra banda, els mestres i professors han de menester formació específica per tractar aquests temes, igual que n’han de menester per adaptar-se a les noves tecnologies. No basta confiar en què el mestre tengui “bona mà” amb els alumnes, ha d’estar preparat per enfrentar-se tant als conflictes com a uns models de convivència dinàmics, reflex d’una societat dinàmica.

A l’IES Sureda i Blanes ja existeix un projecte de formació d’alumnes mediadors perquè s’ajudin entre ells a resoldre alguns tipus de conflictes. A la nostra escola existeix un projecte de feina amb el Pla de Convivència del centre que engloba a tota la comunitat educativa, i les famílies en som part imprescindible.

Formar-ne part és, una vegada més, una oportunitat de col•laborar en l’educació dels nostres fills i filles.

AMPA, febrer 2010

 

Taller de cuina de Pasqua -fotos-

amparafalvell | 11 Abril, 2010

Taller de cuina de Pasqua

amparafalvell | 11 Març, 2010

Dia: dilluns 29 de març 

Taller de rubiols i panades. Farem rubiols de confitura i panades i cadascú els courà a casa seva, convé que dugueu una llauna.

El cost dels ingredients es pagarà entre tots els assistents.

Informau-vos i apuntau-vos a l’oficina fins el dia 24 de març.

Modificació horari lectiu per condicions meteorològiques - dijous 11 de març de 2010

amparafalvell | 10 Març, 2010

Els centres escolars de Mallorca començaran l’activitat lectiva a les 10 hores i el transport escolar retardarà també la seva sortida una hora

Amb motiu de les possibles gelades que hi ha previstes per demà al matí i, per tant, en previsió de carreteres intransitables o en males condicions, la Direcció General de Planificació i Centres de la Conselleria d’Educació i Cultura ha establert que dijous, dia 11 de març de 2010, tots els centres educatius de Mallorca comencin les seves activitats lectives a les 10h.

El centre romandrà obert en el seu horari habitual per poder atendre els alumnes que, excepcionalment, hi arribin abans de l’inici de les classes.

Xerrada: el pas de primària a secundària

amparafalvell | 01 Març, 2010

Data: 16 de Març de 2010
Horari: 16'00 a 17'00
Lloc: CP. Rafal Vell. A la biblioteca.
Organitzada des del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Palma.

Vos hi esperam a tots, especialment als que teniu fills a sisè!!

Excursió a la Comuna de Bunyola

amparafalvell | 27 Febrer, 2010

Data: 21 de març 

Punt de trobada: Cementiri de Bunyola, a les 10´30 h.
 
Itinerari: Pujarem amb els cotxes fins adalt de la Comuna de Bunyola i un km. abans de la caseta del garriguer (zona de torrades), deixarem els cotxes i començarem a caminar pel camí que dur al penyal d´honor (punt més elevat de la comuna de Bunyola). Després baixarem pel camí de darrera i farem la volta per tornar a arribar, primer a la caseta del garriguer i després als cotxes.
És una volta de unes 3 hores que amb aturades (berenar, dinar, turades per veure el paisatge, etc...)  acabarem damunt les 16 h. de l´horabaixa.
 
L´itinerari no és difícil, sempre per bon camí i sense cap zona perillosa  (només al cim del penyal d´honor)
 
Convé dur un calçat adequat (botes o sabates de muntanya), aigua, i menjar. També convé dur un impermeable per si plou o fa vent.

Vos hi esperam!

Reunió de la comissió d'activitats

amparafalvell | 26 Febrer, 2010

Hola a tots i totes,

Ahir es va reunir la comissió d'activitats. En resum, es va decidir que el dia 17 de març hi haurà la xerrada anual sobre el pas de primària a secundaria. Ja vos donarem més informació però en principi apuntau-vos aquesta data a l'agenda, sobretot els que teniu fills a sisè!!

També es va decidir que el dia 21 de març anirem d'excursió a la comuna de Bunyola, és una excursió bastant fàcil així que esperam que vos hi apunteu també!!

I com a primícia, comunicar que estam fent una nova pàgina web de l'Ampa, esperam tenir-la penjada molt aviat, vos seguirem informant!!

Salutacions i bon pont!!

Ampa Rafal Vell

 

Escola de família - Revista Torrent

amparafalvell | 21 Desembre, 2009

Article de l'AMPA a la Revista Torrent

Curs 09/10 1r trimestre - descarregar:

 

L'escola de família

L’escola de família va néixer el curs escolar 2005-06 amb l’objectiu d’oferir un espai de formació, reflexió i participació als pares i mares i proporcionar recursos que facilitessin l’educació dels nostres fills.

De fet, les escoles de família són espais que pretenen ajudar a afrontar les necessitats educatives dels infants, aclarir dubtes i compartir experiències amb altres pares mitjançant la realització d’activitats encaminades a afavorir l’enriquiment personal dels pares i millorar la competència educativa dins la família.

Inicialment des de l’AMPA, enviàrem una enquesta per detectar quins eren els temes que més interessaven als pares i a partir d’aquí proposar activitats que satisfessin les seves inquietuds. La resposta fou àmplia i els temes proposats diversos: límits i permisos, tècniques d’estudi, temps lliure, salut i alimentació, el pas a l’adolescència, etc. Temes que s’estenien a diferents camps: coneixement i aprenentatge, aspectes biològics, psíquics i socials i la família i l’entorn.

Les enquestes realitzades permeteren concretar les activitats en:

  • Xerrades temàtiques realitzades per un expert.
  • Sortides culturals i a la natura.

Aquestes activitats es realitzen dins l’escola i fora afavorint la relació entre pares i fills de forma lúdica i relaxada, i permeten a la vegada, una major interacció entre pares i mares enriquint la comunitat educativa.

Vos presentam una petita mostra de les activitats realitzades: xerrada sobre alimentació saludable, el pas de primària a secundària, taller de risoteràpia, taller d’observació astronòmica, sortida a l’avenc de Son Pou, sortida de natura al camí dels Cingles, a la finca pública de Planícia...

Aprofitam des d’aquí a animar-vos a seguir participant. Els pares i mares que organitzam les activitat agrairem l’aportació de noves idees i noves cares a l’equip de l’Escola de Família.

AMPA, desembre 2009

Acta resultats eleccions Junta 19/12/09

amparafalvell | 19 Desembre, 2009

ELECCIONS A LA JUNTA DE L'AMPA CP RAFAL VELL

    

Quan són les 13.30h del dia 16 de desembre de 2009, s'obre la mesa electoral per a procedir al dret a vot dels socis de l'AMPA del CP Rafal Vell.

 

Els membres de la junta sortint que formen part de la Mesa Electoral són:

  

M ANGELS FERRAGUT MUÑOZ

CATALINA AMENGUAL CALAFELL

JERÒNIMA GARCIAS FULLANA

    

Quan són les 17.00 h. del mateix dia i en consens dels membres de la Mesa Electoral, es tanca el període de votació. La participació ha estat de  77 vots emesos d'un cens de  207  electors.

    

El resultat és el següent:

 
 

ANTONIA LLUCH GARVI

62

 

LUZ SERRA VERA

62

 

AINA RULLAN ESTARELLAS

59

 

MARGARITA MIRÓ CLADERA

56

 

MIQUEL A. VERD CANYELLES

64

 

ALEJANDRA GELABERT DE LA ROSA

53

 

VICENTE RODRIGO RAMIREZ

58

 

EVA SANJUAN ROMAN

56

  

Paperetes nul·les: 0

Paperetes en blanc: 0

 

A les 18.00 hores del dia 16 de desembre de 2009, s'aixeca acta i dóna fe de la participació al dret de vot a les Eleccions a la junta de l'Ampa del col·legi Públic Rafal Vell

1 2 3 ... 18 19 20  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb